Uw zonnepanelen laten reinigen
Het aanschaffen van zonnepanelen is een grote investering, maar het kan veel voordelen hebben voor het milieu en voor uw eigen portemonnee. De meeste zonnepanelen gaan circa 25 jaar mee. Het is echter wel belangrijk deze gedurende die periode op adequate wijze te onderhouden.  Het reinigen van uw zonnepanelen is van essentieel belang voor het rendement en de levensduur. Wij bij Max Exterieur Verzorging reinigen tegen zeer lage tarieven uw zonnepanelen.

Professionele reiniging
Het is van groot belang u zonnepanelen altijd te laten reinigen door een professional. Kraanwater veroorzaakt kalkaanslag op uw zonnepanelen, wat de levensduur en opbrengst beïnvloedt.  Wij maken uitsluitend gebruik van kalkvrij osmosewater om de levensduur en efficiëntie van uw zonnepanelen te garanderen. Osmosewater is door middel van harsfilters gewonnen puur water. De filters verwijderen mineralen, zouten en kalk uit het water waardoor 99% puur water overblijft.

Tip:

Kiest u er toch voor zelf aan de slag te gaan met het reinigen van uw zonnepanelen? Gebruik dan regenwater en voeg hier geen zeep of andere schoonmaakmiddelen aan toe. Zo verkleint u de kans de panelen te beschadigen.

Voordelen:

  • Bij jaarlijks reinigen een rendementswinst van 3% tot 5%.
  • Mooier aanzicht bij panelen op goed zichtbare plekken.

Werkwijze:
 Wij reinigen zonnepanelen met behulp van osmosebewassing met een speciaal hiervoor ontwikkelde zachte borstel. Hierdoor worden de panelen niet aangetast door hard water of wrijving van schoonmaakmaterialen. Wanneer de panelen op moeilijk bereikbare plaatsen geplaatst zijn zullen deze op veilige wijze gereinigd worden met behulp van telescoopstelen.